top of page
Yazarın fotoğrafıYigit Pala

İngilizce Seviyesinin Göçmenliğe Etkileri

Kanada’ya ilk geldiğim dönemlerde iletişim konusunda başıma geleceğini hiç düşünmediğim bir sorunla karşılaştım. Üniversite ve lise dönemlerini tamamen İngilizce ile geçirmiş, Amerika’da bir süre bulunmuş ve Kanada’ya gelmeden önceki işi dış ticaret ile alakalı olan biri olarak, Kanada’da insanlarla konuşmaktan çekineceğim aklımın ucundan bile geçmemişti.


Yanlış anlamayın, Kanada’ya gelmeden önce İngilizceme o kadar çok güveniyordum ki herhangi bir işi hiç sorun çekmeden yapabileceğime adım gibi emindim. Ancak yoğun bir şekilde Kanadalılar ile iletişime geçtiğim ilk işime başladığımda durumun böyle olmadığını fark etmek öz güvenimi derinden sarstı. Hatta bu yüzden uzun bir süre, aslında söylemek istediklerimi değil de aklıma ilk gelen, kolay olduğunu düşündüğüm cevapları veriyordum.


Kanada'da İngilizce

Burada yaşamanın belki de en temel yapıtaşı olan iletişimde İngilizce ne kadar önemliyse, burada kalıcı olmak içinde aynı derecede önemli.


Kanada’da kalıcı olmak isteyen öğrenci ve göçmenler için birbirinden farklı onlarca program var. Bu programlar sizi mesleğiniz, dil bilginiz, yaşınız, tecrübeleriniz gibi farklı etkenler üzerinden değerlendirerek farklı havuzlarda değerlendirir. Tüm bu programların en büyük ortak noktası ise dil sınavı sonuçlarınızın etkisi.


Eğer Kanada’da kalıcı olmak istiyorsanız asla arka plana atmamanız gereken en önemli şeylerden biri IELTS General, CELPIP General, Pearson Core gibi sınavlardan aldığınız sonuçlarınız. Bu puanların sıralamanızı ne denli değiştirdiği daha iyi anlatmak adına kısa bir örnek verelim;


IELTS Skoru dışında her şeyi birebir aynı,

  • 27 yaşında

  • Bekar

  • Kanada’da 1 yıllık nitelikli iş tecrübesine sahip

  • Türkiye’de 3 yıllık nitelikli iş tecrübesine sahip

  • Kanada’da 2 yıllık kolej mezunu

  • Türkiye’de 4 yıllık üniversite mezunu olan iki kişinin Express Entry puanlarını incelediğimizde;




IELTS 6.0 üzerinden aldığı puan; 429 iken


IELTS 7.5-9.0 üzerinden aldığı puan; 509 oluyor.


Örnekleme sadece IELTS üzerinden ama siz isterseniz farklı sınavlara da girip şansınızı deneyebilirsiniz. Eğer bu ya da benzeri bir durum sizin için de geçerliyse, tavsiyemiz uygun olduğunuz saat aralıklarında bir İngilizce kursuna yazılmanız olacaktır. Özellikle yaz dönemlerinde doğru birçok yaz okulu dil eğitimlerinde özel kampanyalar yapabiliyorlar. Eğer çalışıyor ve sadece akşamları eğitim alabilecek zamanınız var ise, ILAC’in akşam kurslarını deneyebilirsiniz.


 

Kanada’da dil eğitimi hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için bizimle ücretsiz iletişime geçebilirsiniz!



25 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentarios


bottom of page